Over mij

Petri Dobbenberg (1962)

De dromen van vandaag zijn het materiaal van de wereld van morgen.
– Peter Gabriel –

Met collega- zelfstandigen werk ik vanuit inspiratie en actie bij het vinden van duurzaam inzetbaarheid -oplossingen. Ik bouw graag mee aan het vinden van de oplossing voor duurzaam inzetbaarheid met aandacht voor de mens-kant. Vitaliteit-, leiderschap-, empower-, loopbaanprogramma’s, maar dan anders. Voor iedereen die ‘up’ wil, het beste uit zichzelf willen halen en zich wil inzetten voor de samenleving.

HOE?

Dit doen we door beweging en actie in te zetten. Door praktisch te werken aan de basis. Met eigentijdse programma’s en Op basis van zelfkennis en wijsheid van mensen  helpen we een oplossing te vinden tijdens:

  • vergaderingen, meetings
  • empower- , loopbaan- en reïntegratie trajecten
  • trainingen

WAT?

Faciliteren door de eigen- wijsheid aan te spreken, dat doe ik graag. De ene keer de diepte in, de andere keer de omgeving die je uitdaagt te doen wat er al lang inzit, maar er tot nu toe niet van gekomen is. Van het individue en van de groep. Kennis maken met experts die je uitdagen. Ruimte voor ervaringen, inzichten, zingeving en beweging creëren en bouwen aan vertrouwen.  Duurzaam inzetbaarheid en eigenaarschap zijn uitgangspunten.  Met technieken en modellen geven we inzicht en doen we handreikingen voor het proces en leggen verbindingen om doelen te realiseren.

Samenwerken is voor mij een voorwaarde om mijn ideeën te doen slagen.

COMMUNITY
Community-building zeg maar. Andere manieren van samenwerken.

OVER MIJ

Af van oude structuren, anders dan van bovenaf sturen. De mix laten werken. Andere manieren van samenwerken. Waar mensen gelijkwaardig zijn, ruimte krijgen om zichzelf te zijn en waarbij veranderen ruimte krijgt. Een omgeving waar nieuwe kansen ontstaan. Aan dit soort omgevingen wil ik bouwen.

Levensmotto
Leef vandaag! Morgen kan het te laat zijn.

Kenmerken
Bouwer, enthousiast, resultaatgericht, gedreven, groepsdynamiek

Energie- gevers
Avontuur, nieuwe omgevingen, mensen, inspirerende activiteiten en gesprekken, samen iets bereiken, ontdekken. Resultaten bereiken door er voor te gaan, zowel fysiek bezig zijn als mentaal! Fysieke prestaties knap ik enorm van op.

Energie-vreters
Gevestigde orde,  systeem-plafonds. Omgevingen en regels die niet meer werken.

Hoe het zo gekomen is: De Energie Centrale 

Het is 2010.
 Na veel verlies van dierbaren, periodes van rouw en vervolgens een enerverende reis door India, waar we getuige zijn van een natuurramp, denk ik na over wat ik nu echt wil in mijn werk en leven. Het broeit al jaren. Het idee om nú op ‘oude voet’ verder te gaan, is geen optie. Ik ben ervaringen rijker die een enorme impact op me hebben en deze reis heeft mij veel gebracht. Hét – (nog) niet in woorden uit te drukken- heeft me geraakt. Ik wil vanaf nu mijn energie steken wat gaat over wie ik werkelijk ben en wat ik graag doe.

2012 Ik gun mijzelf een ‘tussentijd’. Ik wil niet van A naar B, maar ontdekken waar het mij echt om gaat. Buiten gebaande paden. Ik wil meer dingen doen die vanuit mijzelf komen, meer in beweging zijn en vanuit drive en passie bezig zijn. Zittend werk begint inmiddels tol te eisen; allerlei klachten nemen toe en ik zet beweging en buiten zijn hoog op mijn prioriteitenlijst. In tegenstelling wat ik doorgaans als loopbaanbegeleider doe voor anderen, ga ik nu voor mijzelf aan de slag. Ik onderzoek wie ik ben, wat ik waar wil maken.

2013 In één week tijd, reis ik honderden kilometers door de Oekraïne en bezoek tehuizen, met mijn nicht als tolk én zij regelt onderdak. Dat wat ik zie in één van de tehuizen raakt me en het verbaasd mij dat we op slechts 2,5 uur vliegen, nog niet samenwerken. Het klopt niet als ik mijn ogen sluit voor wat ik gezien en gehoord heb en gewoon door ga. Steeds meer reist de vraag; waartoe ben ik hier? Ik wil dat vooral eerst onderzoeken, voordat ik vanuit verantwoordelijkheidsgevoel ga handelen en van mijzelf vervreemd raak.

2014 Omdat vanuit mijn persoonlijke behoefte vitaliteit een issue is, en ik zeker weet dat er meer mensen die behoefte hebben, initieer ik samen met een collega de Nationale Vitaliteitsdag. Met de inzet van sponsoring organiseren we op 25 september 2014 de dag in Utrecht, met experts (zelfstandigen) die ieder op eigen wijze met vitaliteit bezig zijn. De opkomst verrast me positief, waardoor ik bevestigd wordt in een duidelijke behoefte aan nieuwe invalshoeken voor een gezonde werkvloer. Net vóór die dag word ik verrast met de komst van een pleegkind. Na jaren lang werken aan het grote verlangen van ouder zijn, wordt nu een punt gezet achter procedures en ingewikkelde kwesties en herpak ik mijzelf en kies ik voor een nieuw leven.

2015 Ik start met een opleiding voor Barista. Lekker praktisch, met de techniek van koffie aan de slag. Ik heb iets met koffie. Het brengt mensen bij elkaar en het is aanleiding voor een gesprek. Behalve dat ik het zelf enorm leuk vind om er handig in te worden, ontwikkel ik een plan om het als middel in te zetten tijdens ontmoetingen die ik organiseer.

In 2016 ontstaat het idee voor de Energie Centrale, ik wil iets tastbaars: een inspirerende locatie waar ik vanuit mijn passie mensen bij elkaar breng en kan organiseren. In combinatie met mijn kennis en expertise op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, wil ik een omgeving waar mensen de ruimte krijgen. Ruimte voor zich zelf, het team of de organisatie. Weg van het bekende en het ontmoeten van de nieuwe tijd. De mix van het ontdekken, ont-moeten en ontwikkelen en actie.

In 2016 stop ik mijn freelance-activiteiten als loopbaanbegeleider en zeg hiermee mijn financiele zekerheid op. Ik vertrouw er op dat als ik mijn hart volg en het avontuur aan ga, ik er werk van kan maken. De verleiding is groot om terug te gaan naar wat ik kan. Tegelijkertijd voelt het goed om partijen te informeren over mijn plannen. Het is nu of nooit! Ik maak de sprong.

2017 Inmiddels werk ik in binnen- en buitenland aan anders kijken, anders doen. Back to basic. Buiten en binnen. Vergaderingen, meetings, community’s en werk-onder-nemerschap  start  aan met de energie die er is, maar ergens gestokt is. Hiermee daag ik mijzelf en de ander uit om eigen grenzen op te zoeken, te verkennen waar het spannend is. Wat vast zit, los maken in een omgeving waar ontdekken, leren en proberen centraal staan.

Meer over mij  op LinkedIn

 

 

 

 

 

Share